גולדן ויזה ליוון – ויזת זהב לתושבות ביוון
תכנית הגולדן ויזה ליוון מקנה לאנשים שאינם תושבי האיחוד האירופי לקבל תושבות ביוון מכוח השקעה במדינה בסכומים שנעים בין 400 ל-800 אלף יורו.
התכנית הושקה בשנת 2013 על ידי הממשלה המקומית במטרה למשוך הון זר, לחזק את הכלכלה ולקדם את התאוששות המדינה מהשפעות המשבר הכלכלי של 2008. מאז, התכנית צברה פופולריות והפכה לאחת מתכניות המבוקשות ביותר לוויזת זהב למשקיעים.
מחזיקי האשרה ובני משפחתם יהיו זכאים לשהות ביוון ללא הגבלה וליהנות מהזכויות וההטבות המגיעות לתושבי האיחוד האירופי למשך חמש שנים. לאחר תקופה זו, יהיה ניתן לבקש הארכה של ויזת המשקיעים ואף להגיש בקשה לאזרחות קבועה במדינה.
לאורך השנים, ממשלות יוון ביצעו שינויים בחוק לגבי תנאי הסף להשקעה הנדרשת לקבלת הוויזה, וזאת בעיקר לאור הגידול המפתיע במספר מגישי האשרה בשילוב עם השאיפה לפתח ערים אזורים מסוימים במדינה.
מיד נפרט את כל המידע הרלוונטי והעדכני אודות תכנית ויזת הזהב ביוון, כולל הדרישות להנפקת האשרה והיתרונות שהיא מציעה למחזיקיה. מוכנים? מתחילים.
נושאים בדף
- 1 גולדן ויזה ליוון – ויזת זהב לתושבות ביוון
- 2 איך מקבלים גולדן ויזה ביוון? תנאים מרכזיים:
- 3 מהו סכום ההשקעה הנדרש ביוון לגולדן ויזה נכון להיום?
- 4 יתרונות של גולדן ויזה ביוון
- 5 האם קיים תוקף לויזת זהב ביוון?
- 6 אילו מסמכים נדרשים עבור בקשה לקבלת גולדן ויזת זהב ביוון?
- 7 סיבות נוספות להשקעה ביוון פרט לגולדן ויזה
איך מקבלים גולדן ויזה ביוון? תנאים מרכזיים:
קבלת ויזת זהב ביוון על ידי רכישת נכסים ונדל"ן תתאפשר תחת התנאים הבאים:
◄ מגיש הבקשה לאשרה חייב להיות אדם בוגר שגילו מעל 18 שנים אשר מחזיק באזרחות במדינה שמחוץ לאיחוד האירופי.
◄ מגיש הבקשה לאשרה צריך להראות שברשותו ביטוח רפואי עבורו ועבור משפחתו.
◄ מגיש הבקשה נדרש להוכיח יכולת כלכלית ולספק תעודת יושר כהוכחה להיעדר עבר פלילי במדינת המוצא.
◄ ההשקעה שבגינה מוגשת הבקשה צריכה להיות בנכס אחד שגודלו כ-120 מ"ר לפחות.
◄ הבקשה הרשמית להצטרפות לתכנית הוגשה במלואה עם כל הטפסים והמסמכים הרלוונטיים.
◄ ההוכחות בדבר ההשקעה במדינה בסכומים וביעדים הרלוונטיים נופקו וצורפו לבקשת הוויזה.
שימו לב: החל מ-2021, בוטלה הדרישה לשהות פיזית במדינה להגשת בקשת האשרה, כך שניתן לעשות זאת כיום גם מרחוק.
מהו סכום ההשקעה הנדרש ביוון לגולדן ויזה נכון להיום?
מרגע השקתה, התכנית לקבלת ויזת משקיעים ביוון נהנתה מביקוש אדיר שרק הלך וגבר עם השנים.
לאור ההצלחה המסחררת, ממשלת יוון ביצעה לאורך השנים מספר שינויים ועדכונים בדרישות ובתנאי הסף לקבלת האשרה, בהתאם לאינטרסים הלאומיים והכלכליים.
השינויים האחרונים בוצעו בחודש מרץ 2024, במסגרתם הוקשחו התנאים לקבלת האשרה על ידי העלאת סכום ההשקעה המינימלי (שעמד עד לא מזמן על כ-250,000 יורו) וחלוקת המדינה לאזורי השקעה בסכומים שונים.
להלן פירוט שני אזורי השקעה במדינה וסכומי ההשקעה הרלוונטיים לתכנית הגולדן ויזה:
אזור השקעה | מיקום ביוון | סכום השקעה מינימלי |
אזור ראשון (Tier 1) | כולל את אזור אטיקה (Attica) ואתונה כמובן, סלוניקי (Thessaloniki), מיקונוס (Mykonos), סנטוריני (Santorini) וכל אי יווני שאוכלוסייתו מונה יותר מ-3,100 תושבים. | השקעה של החל מ-800 אלף יורו. עד לשינוי בחוק, רף ההשקעה באזורים אלו עמד על כ-500 אלף יורו. |
אזור שני (Tier 2) | מכסה את כל יתר האזורים במדינה. המניע של ממשלת יוון בשינוי זה הוא למשוך השקעות לאזורים שדורשים פיתוח. | השקעה על החל מ-400 אלף יורו עד לעדכון בחוק, רף ההשקעה באזורים הללו היה 250 אלף יורו בלבד. |
הערה: על פי הודעת משרד האוצר היווני, השינויים הללו צפויים להיכנס לתוקף החל מה-31 באוגוסט 2024. השינויים לא יחולו רטרואקטיבית על בקשות שהוגשו לפני השינוי בחוק וכניסתו לתוקף.
ניתן להגיש בקשות לגולדן ויזה בסכום הקודם של 250 אלף עד ל-30 לספטמבר 2024, כל עוד השלמת תהליך ההשקעה יושלם עד לא יאוחר מה-31 לדצמבר 2024.
יתרונות של גולדן ויזה ביוון
מבין הסיבות לכדאיות תכנית ויזת הזהב למשקיעים ביוון ניתן למנות את אלו הבאות:
✔️ תושבות קבע ביוון – מחזיקי האשרה יזכו לכמעט כל הזכויות וההטבות המגיעות לאזרחי יוון, כולל הזכות להגיע, לצאת, לשהות, להתגורר, לעבוד וללמוד במדינה ללא הגבלה. מעמד התושב מקנה גישה לשירותי הבריאות, החינוך והשירותים הסוציאליים שניתנים במדינה, ללא תלות במגורי קבע בה.
✔️ מעמד אוטומטי לבני משפחה – האשרה מעניקה תושבות גם למשפחתו הקרובה של מחזיק האשרה, כולל את הוריו, בן/בת זוגו וצאצאיו (כל עוד גילם לא עולה על 21 שנים). אין צורך להגיש אשרת זהב לכל בן/בת משפחה בנפרד.
✔️ הטבות לתושבי האיחוד האירופי – בשל חברותה של יוון באיחוד האירופי (החל מ-2001), תושבות יוונית היא למעשה תושבות אירופאית. המשמעות הפרקטית היא שמחזיקי האשרה יוכלו לנוע, לעבוד, ללמוד ולהתגורר בחופשיות ברחבי 28 מדינות האיחוד.
✔️ פעילות עסקית ביוון – מחזיק האשרה יהיה רשאי להקים עסק, להיות שותף בעסק קיים או לבצע השקעות במדינה. מדובר ביתרון משמעותי עבור אנשים שמחפשים אפיקי השקעה מעבר לנדל"ן ביוון, וכן עבור מי שמעוניינים להשתקע במדינה בקביעות.
✔️ אופציה להארכת הוויזה – אמנם הגולדן ויזה מונפקת לתקופה מוגבלת של כ-5 שנים, אך בתום תקופה זו, ניתן להגיש בקשה להארכתה. ההארכה תינתן כל זאת בעל האשרה עודנו מחזיק בנכס שבגינו ניתנה האשרה מלכתחילה, או לחילופין באם מחזיק האשרה ביצע השקעה נוספת.
✔️ זכאות לתהליך התאזרחות -תושבות קבע תחת ויזת הזהב למשך 7 שנים תקנה למחזיק האשרה ובני משפחתו להגיש בקשה לקבלת אזרחות יוונית מלאה, בכפוף לתנאי חוק האזרחות היווני. אזרחות יוונית כמוה כאזרחות אירופאית, מה שמקנה את כל היתרונות וההטבות של אזרחי האיחוד.
✔️ רף השקעה נמוך יחסית – גם לאחר עדכון תנאי הסף לקבלת אשרת הזהב, מדובר בסכומי השקעה צנועים יחסית לתשואות, הרווחים וההטבות שמגיעים עמה. למעשה, תכנית הגולדן ויזה ביוון נחשבת לזולה ביותר מבין יתר התכניות למשקיעים באירופה.
האם קיים תוקף לויזת זהב ביוון?
ויזת הזהב ניתנת לתקופה של כ-5 שנים, אך ניתנת להארכה בהתבסס על המשך האחזקה בנכס המקורי או לחילופין קבלת בעלות על נכס אחר או נוסף לזה המקורי.
אילו מסמכים נדרשים עבור בקשה לקבלת גולדן ויזת זהב ביוון?
לצורך הגשת בקשה להצטרפות לתכנית הגולדן ויזה ליוון, יש לצרף את הטפסים והמסמכים הבאים:
- 4 תמונות פספורט עדכניות
- טופס הבקשה המלא בשני עותקים
- טופס הוכחת תשלום האגרה להגשת הבקשה
- תעודת יושר ממשטרת ישראל להוכחת עבר פלילי נקי
- מסמכים המעידים על ביצע ההשקעה הרלוונטית בנכס במדינה
- העתק של מסמכי זיהוי בתוקף (תעודת זהות, דרכון, רישיון נהיגה)
- אסמכתאות מהבנק, בתי השקעות וגורמים אחרים להוכחת יכולת פיננסית
- תעודת ביטוח המעידה על כיסוי רפואי הולם עבור מגיש הבקשה ובני משפחתו
- כל המסמכים המתורגמים דורשים חתימת נוטריונית של גורם מוסמך אשר מוכר לרשויות היווניות
סיבות נוספות להשקעה ביוון פרט לגולדן ויזה
- בעלות על נכס בשוק נדל"ן משגשג: לאחר ההתאוששות ממשבר הסאב-פריים, שוק הנדל"ן היווני הציג סימני התאוששות מרשימים, וממשיך לרשום מגמות צמיחה חיוביות ועקביות גם היום. רכישת נכס ביוון עשויה להיות עסקה מניבה עם פוטנציאל נאה לתשואות ורווחים כלכליים. השוק המקומי ניחן במחירי נכסים נמוכים ביחס לתשואות מתקבולי שכר הדירה, וצפי לשיעורי השבחה ועליית ערך משמעותית לאור הביקוש הגובר לנכסים למגורים ותיירות
- הטבות מס: בין ישראל ליוון נחתמה אמנת כפל מס, שמייתרת את הצורך לשלם מס כפול גם לרשויות הישראליות וגם לאלו היווניות. מלבד אמנת המס, ממשלת יוון מובילה מדיניות מס ידידותית שמתמרצת משקיעים זרים וכוללת מסלולי מיסוי לפנסיונרים, נוודים דיגיטליים ועוד.
- מיקום אסטרטגי: יוון שוכנת לחופי היום התיכון בין אירופה, אפריקה ואסיה, מה שמאפשר לה לקיים קשר מסחר ענפים עם שלל מדינות ברחבי העולם. יתרון גיאוגרפי נוסף ספציפית למשקיעים ישראלים הוא הקרבה לארץ ושלל הטיסות הזולות ליעדים שונים ביוון.
- יעד תיירותי: יוון נחשבת לאחד מהיעדים המבוקשים והפופולריים ביותר עבור טיילים ונופשים. המדינה מציעה אתרי מורשת היסטורית ומוזיאונית בעלי שם עולמי, קולינריה איכותית עם שפע מסעדות, בתי קפה, טברנות ושווקים מקומיים, רצועות חוף מרהיבות, אזורים הרריים מרשימים, כפרים פסטורליים, ערים קוסמופוליטיות מודרניות ותוססות ועוד.